SVJESNOST O HIGIJENI I ZDRAVIM NAVIKAMA

Odgojno-obrazovna skupina „Leptirić” ugostila je mag. med. teh. Željku Gjurić, medicinsku sestru iz Opće županijske bolnice Našice. Gošća je educirala djecu o zdravim i kulturno-higijenskim navikama: kako kihati i kašljati s obzirom na okolinu i koliko je važna higijena ruku, kako se zaštititi od bolesti. Sestra Željka je  objasnila da se ne trebaju bojati “bijele kute”. Kroz igru s djecom pokazala je kako se zamataju ruke te su djeca izrazila želju da i njih „zamota” jer su se „ozlijedila”. Slijedila je mala radionica crtanja bakterija. U goste je došla i odgojno-obrazovna skupina „Kruškice” s kolegicom Jadrankom Lukavski. Djeca su za svoju gošću s radošću izradila prigodne poklone kao sjećanje na ovaj susret.

Tekst i fotografije:

Željka Moguš, odgojiteljica

Prevencijom do zdravlja

Djecu skupina „Leptirić˝ i „Staklena˝ posjetila je medicinska sestra Valentina Barić, bacc. med. techn.. Ovo je nastavak suradnje koja se unazad nekoliko godina realizira s OŽB Našice i dr. Ljiljanom Hodak. Djeci je prezentirano predavanje pod nazivom „Čiste ruke˝. Medicinska sestra je podsjetila o važnosti higijene te je sve podučila pravilnom pratnju  ruku. Djeca su joj priredile prigodan poklon koji je s oduševljenjem prihvatila.

Tekst i fotografije:

Valentina Vondrak, mag. praesc.educ.

Dani kruha, dani zahvalnosti za plodove zemlje

Blagoslov kruha 11.10.2019.

U vrtiću smo obilježili dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Cijeli tjedan realizirale su se prigodne aktivnosti, od upoznavanja žitarica do pečenja različitih proizvoda i konzumiranja istih. Marljive ruke roditelja, djece, odgojiteljica i kuharica pripremile su peciva, kruščiće i kolačiće. Župnik i gvardijan fra Zoran Bibić zahvalio se za sve plodove zemlje i blagoslovio ih. Nakon zajedničkog blagoslova, djeca su se počastila mirisnim proizvodima.

Tekst: S. Kanđera

 Foto: J. Lukavski