Dobro je činiti dobro

Dobro je činiti dobro

U tjednu od 26.-30. studenog 2018. godine u DV Zvončić Našice-Grad Našice provedena je humanitarna aktivnost „Dobro je činiti dobro“ za Caritas Župe sv. Antuna Padovanskog u Našicama.

Svoj doprinos u prikupljanju hrane, odjeće i igračaka dali su roditelji djece polaznika kao i radnici  vrtića. Ovom dugogodišnjom aktivnošću nastoji se pomoći obiteljima u potrebi.

Zahvaljujemo svima koji su se nesebično uključili, dijeleći ono najvrjednije-djelić svoga srca!

Snježana Kanđera,

magistra predškolskog odgoja

PU Stari fijaker u našičkom vrtiću

Članovi Plesne udruge „Stari fijaker“ iz Đakova gostovali su 8. studenog 2018. godine u DV Zvončić Našice-Grad Našice. Svojim raskošnim kostimima i glazbom, uz koju se nekada plesalo, uveli su djecu u čaroban svijet plesa. Gosti su izveli zanimljive koreografije, a svoj nastup su zaokružili izvođenjem valcera. Gostovanje je bilo doživljaj za mališane, ali i za odrasle.

 

                                                        Tekst i fotografije:

                                                        Snježana Kanđera

Predavanje o dijabetesu

Dana 7. studenog 2018. godine održano je predavanje o dijabetesu za radnike, roditelje i goste DV Zvončić Našice-Grad Našice. Edukativnu su temu prezentirale dr. Maja Vučinić i medicinska sestra Vesna Horvatović iz OŽB Našice. Govoreći o dijabetesu, posebna pažnja je posvećena mjerama prevencije, liječenju, načinu prehrane te zdravom načinu života kojim se ublažavaju njegovi simptomi. Poseban je naglasak stavljen na više kretanja i bavljenje sportskim aktivnostima kako kod djece predškolskog uzrasta tako i kod odraslih. Nakon predavanja svim je zainteresiranima izmjeren šećer u krvi. Ovim je događajem nastavljena kvalitetna suradnja između našičkog vrtića i bolnice. Zahvaljujemo se djelatnicima OŽB Našice kao i ravnatelju dr. Hrvoju Šimiću koji podržavaju inicijativu vrtića kako bi zajedničkim aktivnostima i suradnjom doprinijeli kvalitetnijem i zdravijem životu naše djece, ali i njihovih obitelji.

 

Tekst: Snježana Kanđera

Foto: Katarina Knežić