DJECA U VRTIĆU SE I UMJETNIČKI OBRAZUJU

Skupina „Jabuka“ iz Dječjeg vrtića Zvončić Našice-Grad Našice, sa svojim odgojiteljicama Jasnom Majer i Valentinom Stanković Dervić, posjetila je u Zavičajnom muzeju Našice likovnu izložbu autora prof. Marijana Slakića, pod nazivom Riba ribi grize rep.

                   U Malom likovnom salonu dvorca Pejačević dočekao ih je autor izložbe. Mogao je vidjeti nasmijana dječja lica, koja su se oduševila motivima riba smještenih u prostoru i na zidu. Već sutradan, autor izložbe, napravio je uzvratan posjet  skupini „Jabuka“ i susreo se s izložbom dječjih uradaka na temu „Ribe“. Ovog puta, Marijan Slakić, ugodno se iznenadio i pohvalio dječje umjetničke radove, bogate  maštom i kreativnošću. Radovi su nastali slaganjem, kombiniranjem i lijepljenjem različitog dopunskog i prirodnog materijala: kukuruzovine, grančica,  furnira, spužve u boji, štapića za uši, čačkalica… Izložbu dječjih radova vidjeli su i roditelji skupine.

Tekst: Jasna Majer

Fotografije: Valentina Stanković- Dervić  

Veselje u vrtiću

U dječjem vrtiću realizirane su zajedničke aktivnosti povodom njegovanja slavonske tradicije – poklada. Kroz lutkarski kolaž „Iza maske lice kriti“ djeca su uživala u lutkama klauna, miševa, psa, mačke, praščića, novinara i njihovim dogodovštinama koje su pripremile odgojiteljice: Jasna Majer, Jadranka Lukavski, Ivana Neznanović i Valentina Vondrak. Poseban doživljaj bila je interaktivna igra animatorice klauna s lutkom Ćire koji je razveselio svu djecu bećarcem. Veselje se uz ples, glazbu i udaraljke nastavilo po hodnicima i sobama vrtića.

Tekst i fotografije: Valentina Vondrak

Kraljevna na zrnu graška

U našičkom Domu kulture gostovalo je kazalište Mala scena iz Zagreba, u organizaciji DV Zvončić Našice-Grad Našice.

Mališanima iz Našica i Podgorača prikazana je predstava “Kraljevna na zrnu graška”. 

Djeca su bila aktivna tijekom susreta s glumcima, sudjelovala su u pojedinim dijelovima predstave.

Zajedno s glumcima pjevala su zanimljive songove.

Bio je ovo još jedan doživljaj popularne bajke koja živi i danas, u srcima i mašti naših mališana.

                                                                            Tekst i fotografije: S. Kanđera

Čudak Šumek

U organizaciji DV Zvončić Našice, 7. svibnja 2019. godine, u našičkom Domu kulture je gostovalo kazalište iz Zagreba „Mala scena“. Djeci je prikazana predstava „Čudak Šumek“ kroz koju smo se podsjetili koliko je važno biti brižan prema svojoj obitelji, susjedima i prirodi koja nas okružuje. Djeca su se spontano uključivala u doživljaje likova na sceni, proživljavajući njihove situacije i sretan završetak ispričane priče.

Tekst i fotografije:

Snježana Kanđera,

magistra predškolskog odgoja

POSJETA MEDICINSKE SESTRE VRTIĆU

U odgojno-obrazovnoj skupini „Leptirić“ dana 22.03. 2019. godine u goste je došla Željka Gjurić, medicinska sestra iz Opće županijske bolnice Našice, ispred Hrvatske udruge medicinskih sestara (HUMS). Ovaj susret je organiziran kako bi se djeca upoznala sa zanimanjem medicinske sestre, čime se ona bavi i na koji način.

Nakon što je opisala djeci svoje zanimanje i neke od samih postupaka i situacija u radu, gospođa Željka prezentirala je kratko predavanje o higijeni i opasnostima na koje djeca uvijek trebaju paziti.

Djeci je pokazala dio sredstava s kojima radi pri svakodnevnom obavljanju posla: medicinske kape, zavoje, gaze, rukavice, zaštitne maske. Demonstrirala je kako se pravilno služi pojedinom opremom. U interakciji s djecom podijelila je nekolicinu uzoraka, da ih djeca i sama probaju primijeniti na njoj. Pomagala im je i objašnjavala postupke rada. Na ovom susretu gostovala su djeca iz skupine „Pčelica“. Po završetku aktivnosti djeca su svoju gošću nagradila crtežima koje su izradila za ovu prigodu.

 

Tekst i fotografije: Željka Moguš, odgojiteljica